петък, 10 януари 2014 г.

Макарони на фурна


  ПРОДУКТИ:

  250 г макарони
  1 ч.ч. (200 г) захар
  2 бр. яйца
  400 мл прясно мляко
  2 с.л. галета
  60 г масло
  1 прах ванилия
  3 с.л. (30 г) пудра захар

     Макароните се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се слагат в намазана с масло и наръсена с галета малка тавичка. Приготвя се заливка от млякото, в което са разбъркани захарта, яйцата и ванилията. Макароните се поливат със стопеното масло, а след това със заливката. Пекат се в силна фурна до получаване на червено-кафява коричка. Нарязват се на порции и се поръсват с пудра захар.





Няма коментари:

Публикуване на коментар