сряда, 27 януари 2016 г.

Лучник


  ПРОДУКТИ:

  2бр. готово тесто
  3 глави кромид лук
  1,/2 кафяна чаша олио
  1ч.л. червен пипер
  1ч.л. чубрица
  2с.л. лютеница за плънката + 1с.л. за намазване отгоре
  1ч.л. сол

   Почистете и нарежете лука на ситно. В дълбок тиган или тенджера изсипете олиото и след като се сгорещи добавете нарязаните лук да се запържи. След като омекне добавете лютеницата, както и подправките и махаме от котлона.В тава слагаме хартия за печене и едното тесто хубаво разточено.Изсипваме плънката и отгоре слагаме другото тесто също хубаво разточено.В загрята на 200 градуса фурна слагаме лучника и печем до златиста коричка.Изваждаме,намазваме с лютеницата и добавяме щипка чубрица и печем още за около 4-5 минути.


  Източник на рецепта-http://www.supichka.com/2014/04/luchnik.html

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар