събота, 22 октомври 2016 г.

Картофена тортиля с плънка


  ПРОДУКТИ:

  1 кг картофи
  1 яйце
  1 ч.ч. брашно
  чубрица,сол
  100гр шунка
  100гр кашкавал
  
    Картофите се сваряват,обелват  и се пасират с преса(ако нямате може и с вилица) .Добавяме към сместа яйцето,брашното и подправките.Полученото "тесто" делим на две.В тиган загряваме олио и поставяме половината от картофеното тесто,като го разстиламе леко с ръце.Отгоре редим шунката и кашкавала и запечатваме с останалите картофи.След като се запече обръщаме с помощта на чиния и печем и от другата страна.



  

  Източник на рецепта-https://www.facebook.com/mamasbestrecipes/videos/277419745967605/