събота, 3 декември 2016 г.

Овчарски пай


  ПРОДУКТИ:

  400гр микс от зеленчуци
  500гр кайма
  100гр пасирани домати
  1 глава лук
  2 скилидки чесън
  4 сварени картофа
  1с.л. краве масло
  100мл прясно мляко
  150гр настърган кашкавал
  черен пипер,чубрица,сол на вкус

   Още топли сварените картофи пасираме заедно с маслото и млякото.В тиган загяваме олио и запържваме до златисто лукът и чесъна.После добавяме зеленчуците и доматите.Накрая слагаме и каймата и пържим докато стане на трохи.Изсипваме сместа в намаслена тава,отгоре добавяме картофеното пюре и накрая поръсваме с настъргания кашкавал.Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна до златисто.




  Източник на рецепта-http://kulinarenelixir.blogspot.bg/2014/04/blog-post_26.html